Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Tässä sivulla saat lisätietoa kokin ja tarjoilijan koulutuksesta.
Katso video >>
Seuraa meitä myös Instagramissa / vamia_silveria_ravintola >>
Kokki
Kokkina valmistat ruokia ja huolehdit annosten esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Työsi on vuorotyötä, ja työajat voivat ajoittua työpaikasta riippuen päiviin, iltoihin tai viikonloppuihin. Voit työskennellä ravintoloissa, kahviloissa, cateringalan yrityksissä ja laivojen sekä juhla- ja pitopalveluyritysten keittiöissä.
Hyvällä kokilla on hyvä maku- ja hajuaisti, raaka-aineiden tuotetuntemus ja esteettistä silmää.
Tarjoilija
Tarjoilijana työskentelet erilaisissa ravintoloissa, kahviloissa ja pitopalveluissa. Otat vastaan asiakkaita, suosittelet ruoka- ja juomatuotteita ja tarjoilet. Vastaat lisäksi ruokasalin siisteydestä ja asiakkaiden viihtyvyydestä.
Voit työskennellä tarjoilijana myös juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä, hotelleissa ja suurtalousalalla. Työtehtäviisi kuuluu asiakaspalvelua ja myyntityötä, ruoan ja juomien tarjoilua sekä laskutusta. Työ on yleensä tiimityötä, ja työrytmi vaihtelee paljon.